Pilates órák Orsival

kikötő tapolca pilates

” Néhány jól kidolgozott mozdulat, amelyet a kellő sorrendben megfelelően hajtunk végre, többet ér, mint több óra hanyag torna, vagy erőltetett testedzés. „

De mi is az a pilates ?

A pilates nem csak egy mozgásforma, hanem egy módszer, melynek célja az ízületvédelem és az egészséges test felépítése, sérülések nélkül.
Legfontosabb alapja a helyes légzés, melynek elsajátítása a mindennapi életben is hasznunkká válik, növelve a tüdő kapacitását.
A feladatok végzése komoly koncentációt igényel.

✔ A pilates órán nemcsak a gerincünket tornáztatjuk, hanem alaposan megdolgoztatjuk a has, láb, kar, és farizmainkat is.
✔A pilates célja a test komplex erősítése és mobilizálása, különös tekintettel a törzs stabilizlására.
✔ És bizony nagyszerű alakformáló is.

Kinek ajánlott a pilates?
kortól és nemtől függetlenül mindenkinek,

✔ aki ülőmunkát végez, és mozgásszegény életet él
✔ aki meg akarja előzni a fájdalmakat
✔ aki meg akarja szüntetni a már kialakultakat
✔aki szép testtartást, és egészséges gerincet szeretne
✔aki nem szeret zenére ugrálni, mégis hatékonyan formáló mozgást keres

DE!
akut fájdalom, sérv, végtagba sugárzó panaszok esetén nem én leszek a megfelelő számodra!
Ezesetben gyógytornászhoz foglak irányítani-ebben tudok segíteni.
Minden olyan degeneratív elváltozás esetén, ami egészségügyis szakértelmet igényel, tovább küldelek!

VISZONT
A pilates tökéletes választás posztrehabilitációnak- miután a gyógytornászod, orvosod rábólint: várlak szeretettel 🙂
ÉS ! még tökéletes választás prevenciónak, hogy megelőzd a bajt 🙂

A pilates önmagában is megállja helyét, hiszen az izmokat egyszerre szálkásítjuk, és nyújtjuk; de tökéletes kiegészítése lehet bármely más sportnak.
Segít a megfelelő tesstudat kialakításában, a helyes testtartásban, az egészséges gerinc megőrzésében.


Mire számíthatsz, ha eljössz egy pilatates órára?

Az első 10 percben ismertetem Veled az alapelveket, amire építem az órát. Mindig elmondom azt is, hogy a mozgásanyagban benne van minden, amit az elmúlt években tanultam, és az nem csak pilates. De úgy fűzöm össze a feladatokat, hogy azok sorrendje, áramlása megfeleljen a pilates követelményeinek. Felhívom a figyelmedet arra, hogy az instrukcióimban folyamatosan hallhatod a légzés ütemét, ugyanakkor tudnod kell, hogy nem baj, ha az elején számodra ez még nehezen követhető. Sokkal fontosabb az, hogy bent tartani nem szabad a levegőt, ilyenkor inkább vedd nyugodtan saját ütemben 🙂 Segítek beállítani a medence semleges helyzetét, és az óra alatt folyamatosan javítom a testtartást, ha szükséges.

Nagyon sok információt adok át, szeretem a pontos instrukciókat, szeretem egy feladaton belül többször is elmondani, mi mindenre figyelj oda. Nincsenek nehezen követhető koreográfiák, végig mindannyian ugyanazokat a gyakorlatokat fogjátok végrehajtani. A minőség számít, és nem a mennyiség.

Függetlenül attól, hogy nincsenek túl intenzív mozdulatok, és ugrálni sem ugrálunk, a gyakorlatok megkezdése előtt alaposan átmozgatjuk magunkat. Fontosnak tartom, hogy egy esetleges ülő, vagy álló munka után ne csapjunk rögtön az erősítő gyakorlatok közepébe, hanem finoman küldjünk ébresztő jeleket a testünknek. Az órát pedig  kellemesen átmozgató, kellemesen nyújtó gyakorlatokkal zárjuk. Ezek az óra eleji, és végi elemek adnak egyfajta keretet a nálam töltött időnek.

Csoportos órámon várlak szeretettel 🙂

Orsi

Bejelentkezés Orsi órájára:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.