Héring-Vastag Orsi

Okleveles Stott pilates (matwork) oktató, posztnatalis fitmummy tréner, gerincedző, OKJ sportoktató, fascia tréner
kikötő tapolca

Legfontosabb feladatomnak azt a célt tűztem ki, hogy minél több emberhez jusson el az üzenetem: Mozogni jó, mozogni kell, és mindenki találja meg a számára megfelelő mozgásformát!! -mert az igenis létezik. Hazug módon állíthatnám most magamról, hogy a sport végigkísérte az életemet, és mindig is tudtam, hogy edző leszek, ha nagy leszek. De én szeretem őszintén vállalni, és megosztani másokkal a saját életutamat, és a mozgáshoz fűződő korábbi viszonyomat, hiszen ebből is lehet látni, hogy a gyerekkori-kamaszkori kudarcokon is felül lehet kerekedni, és erre biztatok is mindenkit, akihez a szavaim eljutnak. Bár a mozgásigényem mindig is lényegesen nagyobb volt, mint a lustaságom, mégis hittem a gimnazista évek tesióráinak, hogy én semmiben sem vagyok jó. Ma pedig az egykori bénatesisből lett boldog-büszke pilates oktató áll előttetek. A tanulmányaimat tekintve a kommunikációs vonalon indultam el, majd éveket töltöttem a vendéglátásban, Ausztriában, és Magyarországon egyaránt. A pilatesszel a második kisfiam születése után találkoztam, ott jött el a „megérkeztem” érzés, a szerelem egy mozgásforma iránt, amiről kezdtem elhinni, hogy ebben jó lehetek, és amiről mindent tudni akartam, még jobban megismerni, elmerülni benne, és továbbadni másnak is. 2019 nyarán mikor haza költöztünk Ausztriából, a jelentkezésem, és a helyem már biztosítva volt a kanadai székhelyű Stott Pilates (talaj) kurzusra, amit Budapesten végeztem el Bokor Zsuzsa mesteroktatónál.

Ahhoz, hogy hivatalosan is oktathassak, tarthassak csoportos órákat, és hogy jogosult legyek minden fontos szakmai képzésre, elvégeztem egy OKJ okleveles aerobik, és sportoktató tanfolyamot. Ebben a stílusban azonban nem fogtok találkozni velem 🙂

A pilates kurzus mellett 2 gyermekes édesanyaként szívügyem lett a szülés utáni hasizom regeneráció, amit Almásy Csillánál végeztem, így posztnatalis fitmummy tréner is vagyok.

Az elmúlt években számtalan Stott Pilates workshopon gazdagítottam a tudásom, ezen képzések által szerettem bele a kiseszközök használatába, amiket rendszeresen vonok be az óráimba, ezzel színesítve a talajgyakorlatokat.

Almásy Csillánál a fitmummy képzés mellett elvégeztem, és sikeres vizsgát tettem: Gerinctudatos edzés, Core stabilizáció, és Triplex kurzusaiból.

A fascia tréninget pedig Feövenyessy Kriszta képzésén sajátítottam el.

Az óráim mozgásanyagába minden tanfolyamról csempészek gyakorlarokat, ezeket fűzöm össze olyan kerek egésszé, amivel az óráimon találkozhattok, ügyelve arra, hogy minden megfeleljen a pilates alapelveinek, és áramlásának.

2020 novembere óta tartok egyéni és csoportos órákat, elsősorban Tapolcán.

Egykori tankönyveim mellé folyamataosan szerzek be újabb szakmai olvasni valókat, de szívesen veszem elő, és frissítem a tudásomat a korábbi tananyagokból is. A jövőre nézve pedig sosem fogyok ki a célokból, álmokból, ami a fejlődést, újabb kurzusokat illeti.

Ui.: a pilates mellett -lelkes súlyozott hulahopp karika rajongó -aktív használó- vendégeimet is erre buzdító – vagyok 😉

Orsi óráiról az alábbi bejegyzésben olvashatsz:

Click here to change this text

Leave a Reply

Your email address will not be published.